Monday, June 6, 2011

13 - 25

13

végre itthon :D ne ijedjetek meg, nem diliztem be, nem vágytam haza csak azért kezdem így, mert örülök, hogy végre folytathatom a kockáimat, mert ha még ültem volna egy hónapot hogy tudnám majd bepótolni??:D szóval 13... kábé fél 1re a segesvári állomásra értünk, ami nagyon jól néz ki, de persze a szemét s a hajléktalanok itt sem maradhattak el... fél 2kor már a vonaton voltunk. szörnyű volt. sokan voltak, nem lehet ledőlni. lekell üljed reggelig azt a jó pár órát a büdősségben, mert igen, az volt. fél8 s Bukarestben leszállunk a vonatról, támadnak a taxisok, sürgés-forgás, tele szép emberekkel, mert sajnos nem akarom ideleírni azt amit igazából most kimondanák. a jegyárus is épp csak bólogatott mikor kérdezősködtem, talán nem volt nyelve :P fél 9re a Băneasa reptérre értünk, volt mit várjunk 12ig. izzadtan, fáradtan, melegben hosszú nadrágban...pfff, mint vlmi elhasznált büdös felmosó, olyannak éreztem magam s főleg, hogy jól bele is vegyültünk a társaságba :)) aztán majd elkéstük a repülőt, mert nem értettük úgy a dolgokat, ahogy a normális ember kéne, de hála az égnek, hogy 12:45 kor, talán, velünk együtt a repülő felszállt :)3előtt Larnacan voltunk, várt is Zenkő a reptéren, nagy volt az öröm s rá egy órára máris Protarason száltunk le, Zenkőéknél:)
14

vagány kétszobásban laknak, 5percre a tengerparttól, fél percre az újan megnyílt Lidl üzlettől. úgy képzeljétek, hogy olcsóbban lehet kaját venni mint itthon! szóval szuper :) s elmondom, hogy azért lett az a kép ennyire fontos, mert hiába örültünk az alacsony áraknak, hisz az első este csak szétnéztünk benne, nem vásároltunk, mert nem az volt a legfontosabb,s második nap már nem volt alkalmunk rá, mert éjszaka bombát, kitudja milyet, de lényeg, hogy bedobtak valami robbanót, ami szarrá tette az üzletet :))ígyhát tátott szájjal maradtunk. az utolsó előtti napunkon nyílt újra, de addig már háromszorosát költöttük más üzletekben. lényeg, hogy nem sérült senki, még az őr sem, mert talán nem is volt :))
15

elbúszoztunk Paralimni városba, hogy olcsóbban vásároljunk :)) érdekes szűk utcák vannak, forgalom, járda nincs bizonyos helyeken, kilépsz a boltból s lehet elgázolnak :)) furcsa, de persze ezt is meglehet szokni. vannak kocsmák, ahova csak helybéliek járnak és csakis férfiak :) fenébb egy példa egy ilyenre :)
16

felkellsz mikor akarsz, henyélsz míg akarsz, kimész a partra s szééééét égetet magad, ha olyan hűűűűlye vagy mint a kádár család libája. mivel annyira védett a 30 faktoros krémünk, már első nap megijedtem nehogy fehéren menjek haza s azt mondtam, nem baj, megyek krém nélkül. na képzeld el, mennyire kell hűlye légy, hogy ezt csináld! mindegy, bántam is mert másnap egésznap feküdtem az ágyban mint egy fakutya. de ne gondoljátok, hogy tanultam belőle, mert rá két napra újra ezt csináltam :)) leis hámlottam még ott, szép foltos vagyok itt ott, megérte :))mint egy hűlye liba, kinek annyira fontos, hogy jó barna legyen. igen, az vagyok én is...de lényeg, ami lényeg, mindenki megérdemel legalább egy évben egyszer egy ilyen jó laza 2hetet. süttesd magad, igyál reggelig, ha jól esik, sétálj éjszaka a tengerparton s még sorolhatnám....leírhatatlan lényegében, elkell menni, bárhova, csak kapcsolodjunk ki :)
17

mindenütt szép, rendezett épületek, udvarok, kiadó szobák. mintha egész más világon járnál. rengeteg növény az udvarokon, szép részletek, adnak rá, mert van miből, hisz ezek nem lehetnek szimpla ciprusiak, ha ilyen házuk van. vagyis szimpla ciprusi üzletemberek, biztos...mindegy, szép épületek, szeretem :)
18

ez is idekerült, mert ez is egy majdnem mindennapi dolog volt míg ott voltunk. 2 euró 40 cent, illetve kettő darab chikenburger :D akármennyire is ítéljen bárki, igen én szeretem a mekis kaját, kivánom ahányszor csak eszembe jut s megtudnám enni akármikor annyira bejön az íze. több mint 3 hónapig nem ettem itthon s azelőtt is 1 hónapban egyszer mikor kajabonokat kaptam, s így hát azt mondtam Cipruson, hogy míg ott vagyok, igenis megengedem magamnak azt a sok egészségtelent!s milyen jóóól eset!!hmm
19

s ha már elmondtam, hogy mit ettem, akkor azt is elmondom, hogy milyen itallal is kényeztettem magam nap mint nap! :D új kedvenc is lett a kicsi ügyes Smirnoff Ice! :D nagyon finom citromos vodka s állitólag itthon még nem lehet kapni :( talán nem is lenne jó, túl rákapnák :)) Levinek pedig a Finkbrau nagyon bejött, egyre-másra tömtük meg a hűttőt :D
20

Zenkő juni elsején szabadnapot vett s elmentünk a legszebb, legizgalmasabb partra, a Nissi beachra. zene maximumon, csak fiatalok, buli, szilikonos melltartó nélküli pláza cica-micák, folyik az élet. ez kell legtöbbünknek :) nekem is elment egy délutánig :P Levi bírta volna 10 napig is :)) maga a város is tele van fiatalokkal, különböző klubokkal, teraszokkal, csalogatnak be a kintálló szép pincérek, pincérlányok, próbálkoznak mindenkinél, mint a Meli Melos csajok nálunk :))
21

persze, hogy itt sem maradhatnak távol a drágaságok Zenkőtől. ez a szépség nem aludhat a lakásban de minden nap kaját kap tőlük, nappal ott lustálkodik s van mikor még játszanak is :) minden reggel nyávogott az ajtónál és engedtük be. egyik reggel nem jelentkezett, aggódtunk és mégjobban mikor még harmadik nap sem jött. megvoltunk győződve, hogy többet nem jön vissza a drága. hála az égnek csalódtunk, mert 2ikán, mikor a Lidl is megnyílt, korán reggel megszólalt a cica az ajtóban. úgy rohantunk mind az ajtóhoz mint a kiéhezett állat a kajára. 3 nap alatt úgy lefogyott szegény, hogy a csontjait simogattuk. nem tudott szaladni a lépcsőn, nem tudott felszökni a székére, az ágyba kellett fektessük s szegény így feküdt egésznap, sőt még pénteken is. mikor jöttünk el, már jobbacskán volt, de nem volt még az igazi. alig tudtunk beletörödni, hogy nem tudjuk meg egy ilyen kicsi állattól, hogy vajon mi lett vele, hol volt. milyen jó lenne, ha legalább ilyenkor tudnának beszélni :)
22

állitólag sok szép hely van Cipruson is, s elis tudom hinni, mert a néhány helyen ahol mi is jártunk, elkápráztatott :) s igaz, hogy szárazság, nagy meleg van, de ennek is köszönhető több ritkaság:) mondjuk ez az állat, amit nem tudok megnevezni, nem ritkaság, gondolom, de számunkra érdekes volt szabadban látni:) igaz, hogy a képen nem látszik, hogy mekkora is igazából, de elmondom én nektek, hogy ez nem egy kicsi gyík, hanem nagyobb a teste egy arasznál, magasan áll s vastag is. egy gyönyörű sziklás helyen készült, ahol tele van ilyenekkel, a nagy köveken napoznak, de ha jobban akarsz közeledni, úgy eltünnek, mint a pinty :P
Connos Bay talán egy egész öböl, ahol kilehet mászni szép sziklás szélekre, kisebb barlangok is vannak es fürödni is lehet, persze. sajnos ez az egyetlen képem a filmes gépemmel készítve, mert a bamba fejemmel nem vittem csere filmet magammal. ha jobban érdekel, láttok majd a FBn :)
23

ezen a napon akármennyire is eröltettük, már nem voltunk a legboldogabbak. a búcsuzás napja. meleg volt, hosszú nadrágba kellett megint öltözzek, mert így is alig fértünk be a táskába, várnunk kellett egy csomót a búszra, zsimbes voltam...pff..haza kellett jönni :P s persze ne kezdjem sorolni, hogy kezdődött a buli a reptéren. látszódott tisztán, hogy az 50 kapu közül, melyik vezet Kolozsvárra, Romániába, drága hazánkba! csapatostól vonultak a slápos, zselés, zsírosak. zajosan persze s a szallag allatt átbújkálva. komolyan hihetetlen, annyira felháboríttó számomra, hogy nem tudnám elmondani szavakban, nemhogy ide letudjam írni. szemetet hagytak a repülőn baszki. megitták a vizüket s az üres flakont! a földön hagyta! a repülőben te, a repülőben! az alkalmazzottak 3x végigmennek, hogy összegyűjtsék a szemetet s ezek a mokányok még mindig ott hagyják. hát hogy lehet egy ország népe ennyire civilizátlan???hogy nem szégyeli magát???hogy nem sül le a pofája?mokány, dinnyeszedő, izadt állatok. de ne fárasszallak még ezzel is titeket, tudjátok ti is mind ezt :) ja s persze azt is mondjam el, hogy miután telefonáltam Ciprusból a cégnek, amelyikkel haza kellett volna jöjjünk Kolozsvárról, s elmondták, hogy persze, hogy létezik a járat s persze, hogy mehetünk nyugodtan, nem engedtek fel a maxira, úgy beszélt Levivel a sofőr, mintha legalábbis az annyát ölte volna meg. úgy képzeljétek, hogy annyira felháborodtam, hogy úgy kiabáltam az emberek előtt a búszmegállóban, mint egy cigányné s majdnem bedobtam az ablakukat. azt mondták kellett volna helyet foglalni s mikor bementem a cég irodájába azt mondta a nő, hogy nem lehet foglalni, ha van hely mehetsz s ha nem nem... tehát egyik vágta el a másik alatt a fát...nem értettem semmit, csak éreztem, hogy ott üt meg a gutta. s persze ide is úgy értünk el, hogy lekellett fizessem az egyik búszsofört, hogy elvigyen a reptértől a főtérig, mert jegyet nem lehetett venni sehol. tehát ahogy közeledtünk a szép országunk fele, csak így jöttek a pofonok. lehet velem van a nagyobb baj s túl borusan látok mindent, de akkor kérem, hogy világosítson fel valaki s pofozzon fel!
24

24...ez is egy nagyon aranyos kocka...miután haza érsz éjjeli 1re nagy nehezen, már a lépcsőház előtt majd agyvérzést kapsz, mikor meglátod, hogy az egyetlen kellemes dolgot, amit látsz naponta az ablakodból, megcsonkították! és miért? plusz 4-5 autóért!!!hát ne álljon meg az eszem??! mondom, talán velem van a nagyobb baj. úgy kell kelljek a drága napsütötte vasárnap, hogy kinézek az ablakomon és búcsuzhatok a "nagy" parktól. akkorát csináltak belőle, hogy úgy fogunk ülni majd mint a moziban, egymás rágógumi gamatyolását fogjuk hallani s majd az összes gyerek egymás hátán fog játszani, mert ha jól meggondolom, már nem fér be oda az mindegyik kik eddig ott játszadoztak! na de ez van, elfogadjuk, összekulcsoljuk karjainkat s nézzük tovább ezt is :)
25

hétfő ide oda, új munkanap két hét szabadság után, jó kedvvel mentem, nem voltam zsimbes, pihenten vigyorogva vártam kedves kollegáimat, jól esett őket látni, de azért nem bántam volna, ha még tartott volna a pihenés :D s azért is volt nagyon izgalmas ez a mai nap, mert a 10 darab filmemet bekellett adjam hamar az Agfahoz s alig vártam, hogy lássam az eredményt :) megvagyok elégedve velük, jók lettek, megértek minden banit, fáradtságot! :) s nagyon köszönöm, megint, kedves tanáromnak, hogy támogatott egy jóóó pár filmmel :D
képzelem, hogy nem volt könnyű elolvasni ennyi össze-visszaságot, esetleg, ha vlki megtette, de mindenképp köszönöm elnézésüket, azoknak a kedves türelmeseknek, kik kibírták ezt a tizenvalamennyi napot, a híres kockák nélkül :)

No comments:

Post a Comment